Mr.Arun Villa - Trichy

Small area but very ambitious needs client had to be satisfied, who expected an exceptional design in both floor plans and elevation. Due to the smallness of the plot size basement was required, and the mezzanine levels followed, giving a scope for an elegant elevation.

  • Basement comprises office room, home theatre the view of bamboo courtyard is refreshing
  • Comprises all dining, pooja, kitchen and a beautifully decorated open to sky courtyard which axis as a focal point as one enters the house
  • The bamboo courtyard which starts from the basement level is open through all three levels giving each level its lush green appearance

  • All the bed rooms have been created with lighting and cross ventilation and color schemes and furnitures to make them not just extravagant but the value for space and the ability to bring about maximum usage in minimum
  • In a small area three open to sky areas where casted out of which one is covered with toughened glass and the remaining with louvers and air passages on sides

  • The huge stone walls on the elevation in fusion with putty finished plastered walls and polished wood together with tall plants, gives a very authentic green hilly look. The entrance from road takes one, few steps into the main door
  • The landscape though small still fused with wooden deck flooring, little lilly water ponds, stone benches, grass lawn and elegant blossoms through an inviting spread of grass lawns